Dark Souls Türkiye Wikia
Dark Souls
Dark Souls Kapak Resmi
Geliştirici From Software
Oyun Yönetmeni Hidetaka Miyazaki
Besteci Motoi Sakuraba
Yayıncı Namco Bandai Games
Motor PhyreEngine
Çıkış Tarihi PS3 ve Xbox 360
22 Eylül 2011 JP
4 Ekim 2011 NA
6 Ekim 2011 AU
7 Ekim 2011 EU
Microsoft Windows
23 Ağustos 2012 AU
24 Ağustos 2012 NA
24 Ağustos 2012 EU
25 Ekim 2012 JP
Tür Aksiyon RYO,
Açık Dünya
Oynanış Tekil Oyuncu,
Çevrimiçi Çok Oyunculu
Platformlar PS3, Xbox 360 ve PC

Dark Souls,  From Software tarafından geliştirilen tekil ve çok kişili oynanabilinen aksiyon rol yapma oyunudur. Oyun  Namco Bandai Games tarafından önce PS3 ve Xbox 360 platformları daha sonra da PC için yayınlandı. İlk önce Project Dark isminde geliştiriliyordu ve Demon's Souls 'un manevi varisi olarak görüldü. Dark Souls PlayStation 3 için 21 Eylül 2011'de Japonya'da çıktı daha sonra da Xbox 360 ve PlayStation 3 için 4 Ekim'de Kuzey Amerika'da ve 7 Ekim'de ise Avrupa'da yayınlandı.

Oynanış[]

Dark Souls daha çok zindan keşiflerine, tansiyona ve de oyuncuların düşmanlarla karşılaştığında yükselen korkuya odaklanan bir oyun. Oyun açık dünya ( open world ) ve üçüncü kişi perspektifinden ( third person ) yararlanıyor. Oyuncu çeşitli silahları ve stratejileri kullanarak bu karanlık fantastik dünyada yaşamak için savaşmak durumunda. Çevrimiçi özellikler oyuncuların oyun tecrübelerini direkt haberleşme veya iletişim olmaksızın paylaşmasına olanak tanıyor.

Demon's Souls'a nazaran daha fazla silah, büyü ve yeni karakter sınıfları mecvut. Yayınlanmadan önce Demon's Souls'a nazaran daha zor olduğu belirtilmişti. Bunun sebebi ise daha fazla düşmanın ve daha zor çapışmaların olduğuydu. Oyuniçinde başka oyunculara mesajlar bırakabileceğiniz, başkalarının ölüm sebeplerini görebileceğiniz, PvP ( player versus player ) veya takım oyunu ( co-op ) yapabilmeniz mümkün; bütün bunların hepsi Demon's Souls içinde bulunan çevrimiçi özelliklere çok benziyor.

Prepare to Die Edition[]

Dark Souls: Prepare to Die Edition  oyunun PC için çıkarılan sürümüdür.

Bu sürüm 24 Ağustos 2012'de piyasaya çıktı ve  Artorias of the Abyss küçük ek paketi ve buna bağlı olarak BossesWeapons and Locations doğrudan olarak beraberinde geldi. Artorias of the Abyss DLC'si aynı zamanda ayrı bir eklenti olarak Xbox ve PlayStation 3 oyuncularına satışa sunuldu. PC oyuncuları Dark Souls: Prepare to Die Edition almaları doğrultusunda herhangi bir ek paketi satın almalarına gerek yoktur, doğrudan ek pakete sahip olacaklardır.

Minimal Sistem Gereksinimleri[]

CPU: AMD Phenom II X2 545 3.0 GHz - Intel Core 2 Duo E6850 3.0 GHz
RAM: 2 GB
VGA: ATI Radeon HD 4870 - GeForce 9800 GTX+
DX: 9.0c
OS: Windows XP, Windows Vista, Windows 7 veya daha yenisi.
HDD: 4 GB
SES: DirectSound uyumlu
AĞ: Çevrimiçi oynanış için eskiden Games For Windows - Live gerekiyordu şuan için Steam üzerinden oynuyorsanız buna gerek yok, Steamworks üzerinden çalışıyor. Çevrimiçi oyun gerekli değil ama oyun tecrübesi için tavsiye ederiz.

Kritikler[]

Dark Souls  çok iyi sonuçlar aldı. Metacritic puanlaması 89, IGN üzerinde 9/10, GameSpot ise 9.5/10 üzerinden derecelendirdi. Çoğu oyuncu farklı fikirler ortaya sundu, bunlardan bazıları oyunun çok zor olduğunu, sıkıcı olduğunu ve ilgi çekici olmadığını söylerken diğerleri ise Dark Souls'un tüm zamanların en iyi Rol Yapma Oyunu olabileceğini söylediler.

Gallery[]

Tanıtım Filmleri[]

Dark_Souls_E3_2011_-_Official_Trailer Dark_Souls_Prepare_to_Die_Edition_trailer_-_GGD

Dış Bağlantılar[]

Bu sayfa Wikipedia'nın Dark Souls makalesinden(authors) CC-BY-SA içeriği içerir.